Robots in de zorg

De zorgsector is één van de steunpilaren van de samenleving. Eens temeer, omdat wij zonder de juiste en goede, kwalitatieve zorg een groot probleem hebben. Doordat de zorgsector de laatste jaren ontzettend onder druk is komen te staan, hebben de harde werkers in de zorg te maken met een steeds hogere werkdruk. Het resultaat hiervan is dat de kwaliteit van de zorg in sommige gevallen onverhoopt achter is gebleven. Robots in de zorg zijn de ideale oplossing hiervoor.

Robotica in de zorg

Inmiddels is er een effectieve oplossing bedacht om de zorgmedewerkers wat te kunnen ondersteunen: robots in de zorg moeten de werkdruk van het zorgpersoneel wat verlichten. Fulin Robots heeft in haar showroom een breed scala aan verschillende soorten zorgrobots staan, die beschikken over de middelen om de zorg te ondersteunen met de kwaliteit die het nodig heeft.

Wat zijn zorgrobots?

Wanneer we het over zorgrobots hebben, zijn er verschillende soorten zorgrobots te bedenken. Omdat de zorg een breed begrip is, zijn er vanzelfsprekend dan ook op meerdere vlakken zorg robots nodig. Denk bijvoorbeeld aan zorgrobotica voor bij thuiszorg en in verzorgingstehuizen (ouderenzorg) en robotica zorg in het ziekenhuis. Hieronder lichten we een aantal categorieën voor u uit en vertellen we u wat de zorg robots in bijvoorbeeld een verzorgingshuis of een ziekenhuis voor u kunnen betekenen. Tevens lichten we toe welke van de Fulin Robots hier het meest geschikt voor zijn.

Robots in de ouderenzorg

De ouderenzorg in Nederland kent zoals gezegd verschillende vormen. Van thuiszorg tot verzorgingstehuizen: we willen onze ouderen de best mogelijke zorg bieden, zodat ook zij onbezorgd van hun leven kunnen genieten. Fulin Robots biedt hierbij dan ook graag ondersteuning en de Bellabot is de zorgrobot die hier goed bij past. Onze Bellabot kan de zorgmedewerkers bijvoorbeeld ondersteunen bij het serveren van lunch en diner, zodat de ouderen heerlijk en op de juiste tijden kunnen eten. Wilt u goede en kwalitatieve hulp bij het ophalen van de was? Dan kan onze Pudubot daar goed bij helpen. De Pudubot is voorzien van diepe lades, waar veel was in kwijt kan, en is dus ideaal om tijdens deze momenten in te zetten.

Robotica in het ziekenhuis

Ook in het ziekenhuis komen onze robots op verschillende manieren goed van pas. Zo is het bedienen van patiënten over meerdere verdiepingen bijvoorbeeld een zware taak en het is dan ook een fijne gedachte dat onze Flashbot zich hier perfect voor leent. Deze zorgrobot is voorzien van slimme technologie en kan zich volledig zelfstandig over meerdere verdiepingen verplaatsen. Op die manier is het een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld medicijnen, eten, wasgoed en/of andere benodigdheden automatisch rond te laten bezorgen. De Flashbot registreert alle hindernissen die hij onderweg tegenkomt en bovendien weet de zorg robot continu exact wat er om hem heen gebeurt. Daarnaast kan deze ziekenhuis zorgrobot ook nog eens volledig zelfstandig de lift bedienen.

De voordelen van een zorg robot

Robots in de zorg zijn uiteraard al een voordeel op zich. Het is namelijk fijn om te weten dat er in ieder geval een mogelijke oplossing is voor het personeelstekort in de zorg en de toegenomen werkdruk die daarbij komt kijken. Maar vanzelfsprekend kunnen we nog veel meer voordelen opnoemen van zorgrobots, die bijvoorbeeld zeer gebruiksvriendelijk zijn. Zo kan iedereen de robot een opdracht geven door middel van spraakbesturing en komen ook de grote touchscreen schermen van de zorg robot goed tot zijn recht. Zo kan iedereen – dus ook de bewoners – de zorgrobots bedienen, zonder al te veel moeite te hebben met te kleine knopjes en onduidelijke opdrachten die hiermee gepaard gaan.

Een ander voordeel van de zorgrobots van Fulin Robots is dat ze nooit vrije dagen hoeven te hebben. Van de Pudubot tot aan Bellabot en de Flashbot; alle robotica in de zorg zal altijd aanwezig zijn. Een robot in de zorg is nooit ziek en daarnaast zullen zorg robots ook nooit om loonsverhoging vragen of te laat komen. Als laatste in het rijtje van de voordelen van zorgrobots lichten we misschien nog wel het belangrijkste voordeel toe: zorgrobots kunnen onafgebroken zowel dag- als nachtdiensten blijven draaien. Dat is in alle opzichten een fijn idee, omdat je de robotica in de zorg dan ook op ieder moment van de dag kan blijven inzetten.

Een zorg robot heeft geen vrije dagen.

Onze robots zijn nooit ziek.

Een zorg robot vraagt geen loonsverhoging.

Een robot is nooit te laat.

Onze zorg robots kunnen on afgebroken dag- en nachtdiensten blijven draaien.

Wat kunt u verwachten van zorgrobotica?

Hierboven legden we u al even uit wat zorgrobots precies zijn en waar en waarvoor je robots in de zorg zoal kunt inzetten. Robotica in de zorg biedt ondersteuning aan het zorgpersoneel en kan de werkdruk verlichten op het moment dat dit het hardste nodig is. Van het verlenen van ondersteunende service tot aan het zelfstandig bedienen van patiënten; de zorg robots van Fulin Robots zijn tot veel in staat en bieden dus een breed scala aan mogelijkheden. Ook in het geval van maatwerk oplossingen denken wij graag met u mee. Zo beschikken onze robots over de laatste technologieën, waardoor wij een allesomvattende service kunnen aanbieden.

Zoals gezegd kunnen onze zorgrobots worden ingezet voor het leveren van producten en benodigdheden als eten, wasgoed en medicijnen en kunnen ze tevens zelfstandig liften bedienen of aanbellen. Er kunnen bestellingen en opdrachten worden aangenomen door de robots in de zorg en ook kunnen ze worden opgeroepen daar waar ze nodig zijn. Een andere handige bijkomstigheid is dat de robots op afstand kunnen worden bediend, zodat het voor iedereen mogelijk is om opdrachten te geven en men daarvoor niet hoeft op te staan. Zeker in de ouderenzorg of in het ziekenhuis, wanneer iemand bijvoorbeeld gehavend is, is dit handig. Daarnaast kunnen de robots onderling communiceren met elkaar en kunnen zij ook bezoekers ontvangen en waar nodig voorzien van de informatie die zij zoeken.

Hoe worden robots in de zorg ingezet

Het inzetten van robotica in de zorg biedt ondersteuning en verlicht de werkdruk daar waar dit het hardste nodig is. Het verlenen van ondersteunende service tot aan het zelfstandig bedienen van patiënten. De zorg robots van Fulin Robots bieden een breed scala aan mogelijkheden. Ook in het geval van maatwerk oplossingen denken wij graag met u mee.

Zo beschikken onze robots van de laatste technologie waardoor wij een allesomvattende service kunnen aanbieden. Onze robots worden ingezet voor;

Het leveren van producten en benodigdheden.

Kunnen zelfstandig liften bedienen of aanbellen.

Bestellingen en opdrachten aannemen.

Opgeroepen worden daar waar ze nodig zijn.

Op afstand bediend worden.

Onderling communiceren.

Bezoekers ontvangen en voorzien van informatie.

Neem contact met ons op!

Zorgrobot kopen om de werkdruk te verminderen?

Ziet u de voordelen van robotica in de zorg wel in en denkt u er zodoende over na om een zorgrobot te kopen? Of heeft u vragen over (één van) de robots van Fulin Robots? Neem dan gerust eens contact met ons op of vraag wellicht direct een offerte aan, welke uiteraard geheel vrijblijvend is. Contact kunt u op meerdere manieren met ons leggen. Zo kunt u gebruik maken van ons contactformulier, ons even bellen via het telefoonnummer 036-7601176 of een mailtje sturen naar info@fulinrobots.nl. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen in onze showroom om te zien welke zorg robot u het beste van dienst kan zijn. Samen gaan we voor de beste (ouderen)zorg en de zorgrobots kunnen hierbij dan ook van grote waarde zijn!